Verhaal van Jan Verstegen

Jan Verstegen 86 jaar.  Jan en zijn vrouw Diny hebben tot 2 jaar terug aan de Maaymanseweg gewoond. En wonen sindsdien in de aanleunwoningen.

Jan geeft direct aan dat hij er zelf zich niets van kan herinneren. 8 jaar geleden kreeg Jan ‘s nachts in zijn slaap een hartstilstand.

Jan was tot die tijd een actieve man. Hij heeft in het verleden veel gesport en veel gelopen. Hij had zelfs die dag, dus op 78 jarige leeftijd,  nog de slotdag gelopen van de Nijmeegse Vierdaagse. Diezelfde avond is hij nog in Volkel gehuldigd omdat hij voor de 20ste keer mee had gelopen. En in die bewuste nacht werd zijn vrouw Diny wakker dat Jan ’n raar geluid maakte. Jan werd niet wakker toen ze hem aan stootte en zijn vrouw handelde (gelukkig) adequaat door meteen 112 te bellen. De hulp kwam snel en direct werd Diny mee naar beneden genomen omdat alles te heftig zou zijn. Ze geeft aan dat ze op dat moment erg sterk was, maar dat weken later het besef kwam wat er gebeurd was. En hoe anders het af had kunnen lopen.

Jan heeft na zijn hartstilstand 4 omleidingen  gekregen en leeft sindsdien met een ICD. Maar hij is én voelt zich weer de “oude”. Jan heeft daarna zelfs nog enkele keren de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen.

“Door dit zelf mee te maken weten we waarom die AED’s zo belangrijk zijn. En hoe waardevol het is dat zoveel mensen elk jaar de cursus volgen”.