18 nieuwe AED’s overhandigd aan Volkelse gemeenschap

Op zaterdag 28 december heeft Volkel Hartveilig 18 nieuwe AED’s kunnen overhandigen aan de Volkelse gemeenschap. Na de grandioze goederen- & dienstenveiling en de succesvolle loterij op 2 november jl. zat er meer dan voldoende geld in de pot om alle 18 AED’s te kunnen vervangen. Er is kritisch gekeken naar het juiste type AED’s voor Volkel en na een zorgvuldig inkoopproces zijn de AED’s vervolgens aangeschaft. Vanuit de gemeente was wethouder Ingrid Verkuijlen aanwezig bij de overhandiging en samen met een aantal vrijwilligers, buurtcoördinatoren, sponsoren en de lokale pers zijn de nieuwe AED’s in ontvangst genomen.

De opbrengst van de veiling, de loterij en giften van alle andere begunstigers (KBO ‘Fancy Fair’, TVM, Manders Dortmans Lasbedrijf, Raboclubkas actie, RAV gelden gemeente, Ondernemingsvereniging Volkel, Hemelrijk, Huisartsen, Verzorgingshuis, Cor van Dijk Transport, Rene Voet Champignons, particulieren) heeft alle verwachtingen overtroffen. Het benodigde bedrag van € 38.000 voor de vervanging is ruimschoots gehaald en het extra geld gaat onder andere voor onderstaande zaken gebruikt worden:

  • Een aantal kasten waarin de AED’s hangen gaat gefaseerd vervangen worden;
  • Vervangen van trainingspoppen;
  • Jaarlijks aanbieden van trainingen voor de leerlingen van groep 7 en 8 van De Vlieger;
  • Aanstellen van nieuwe instructeurs.

Verder is de verwachting dat er nog voldoende geld overblijft om over 10- 12 jaar opnieuw de AED’s te kunnen vervangen zodat Volkel de komende 20 jaar dus verzekerd is van voldoende AED apparaten.

Met dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit geweldige resultaat.

Werkgroep Volkel Hartveilig